Home » Containerbinnenvaart heeft wind in de zeilen

donderdag, 20 mei 2021

CONTAINER-BINNENVAART HEEFT WIND IN DE ZEILEN

TEST MET ECONOWIND

Deze week heeft TMA Logistics op containerbinnenvaartschip Ms Royaal een test gedaan met de gecontaineriseerde eConowind unit. Dit is een innovatieve opvouwbare en autonome unit waarmee gedeeltelijk op wind gevaren kan worden. De container neemt beperkt ruimte in beslag en kan gemakkelijk aan boord van (binnenvaart)schepen worden geplaatst.

TMA Logistics verbindt terminals in Harlingen, Hasselt, IJmuiden, Velsen en Amsterdam met de deepsea terminals in Rotterdam en Antwerpen. Wekelijks biedt TMA 15 afvaarten van Amsterdam naar de Maasvlakte en het Waal-Eemhavengebied. Juist door het bundelen van volumes heeft TMA vaste afspraken weten te bemachtigen bij de deepsea terminals. Met de komst van deze binnenvaartcorridor zijn vaste en betrouwbare vaarschema’s gecreëerd met uitstekende service voor klanten.

Binnenvaart is duurzaam

Gebruik maken van de binnenvaart betekent niet alleen onnodige wachttijden met trucks voorkomen, maar ook minder files en CO2-uitstoot. TMA heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil de vloot verder vergroenen door middel van diverse innovaties. De toekomst is CO2 neutraal en een deel van de oplossing is een beproefde methodiek: de wind.

Op het IJsselmeer en de Waddenzee (tussen Harlingen en Amsterdam) waait het nagenoeg altijd. Juist in deze natuurgebieden is het noodzakelijk dat wij kijken naar schonere energiedragers. De eConowind test van afgelopen week heeft een brandstofbesparing van 10% opgeleverd. Dat is nu gasolie, maar in de toekomst besparen wij dat op elektriciteit en waterstof. Genoeg aanleiding om verder te gaan testen.

TMA Logistics

GERELATEERD NIEUWS

TMA Velsen consolidatiehub voor 24 grote haspels

| Nieuws | No Comments
Vanaf onze terminal in Velsen werden 24 grote haspels met zeekabels voor Tennet, getransporteerd naar een werkterrein op Tata Steel.

Containerbinnenvaart heeft wind in de zeilen

| Nieuws | No Comments
Deze week heeft TMA Logistics op containerbinnenvaartschip Ms Royaal een test gedaan met de gecontaineriseerde eConowind unit.

Leave a Reply