Skip to main content

Home » Hutchison 50% eigenaar van TMA Logistics

woensdag, 11 juli 2018

HUTCHISON 50% EIGENAAR VAN TMA LOGISTICS

Hutchison Ports Holdings, de grootste havenexploitant ter wereld, heeft een belang van vijftig procent aangenomen in TMA Logistics dat actief is in het Noordzeekanaalgebied. Daardoor ontstaan volop groeimogelijkheden.

Nieuwe containerstromen

Hutchison maakte eind 2017 bekend voor de helft eigenaar te zijn van TMA Logistics. Directeur Clemence Cheng geeft als reden aan dat de parijgen de afgelopen jaren al goed met elkaar hebben samengewerkt. Hutchison is een Chinese multinational met verschillende divisies en het hoofdkantoor in Hong Kong. In Nederland is de haventak Hutchison Ports Holdings eigenaar van European Container Terminal (ECT) in Rotterdam en de Amsterdam Container Terminal bij de Amerika haven. Zowel Hutchison als TMA Logistics beschikken over een aanzienlijk netwerk. De verwachting is dat door de deelname nieuwe containerstromen kunnen ontstaan, zowel via shortsea-routes als de binnenvaart.

Nieuwe loodsen

Zo ziet Matroos enorme groeiperspectieven voor de TMA-terminal in Amsterdam, een 55 hectare groot terrein aan de Ruijgoordweg. TMA terminal Amsterdam is een multipurpose terminal voor de op-en overslag van containers, breakbulk, roll-on-roll-off en projectlading die in 2014 van start ging. Matroos: “Wij hebben vanaf de dag dat we hier begonnen een stijgende lijn gerealiseerd. Dit is voor Hutchison niet onopgemerkt gebleven. De kansen voor TMA zijn nog lang niet allemaal benut. Wij zullen de komende jaren doorgaan met het verder ontwikkelen van deze terminal. Zo komen er nieuwe stuwadoorsloodsen.”

Op de TMA-terminal De Grote Hout in Velsen-Noord wordt eveneens hard gewerkt aan onder andere nieuwe loodsen voor de overslag van bijvoorbeeld cellulose (een grondstof voor de nabijgelegen papierfabriek Crown Van Gelder), pootaardappelen, staal en materialen voor de (wind-) offshore.

TMA Logistics

GERELATEERD NIEUWS

Uitgebreid wagenpark, TMA logistics, Uitbreiding wagenpark bij TMA Logistics

Uitbreiding wagenpark bij TMA Logistics

| Nieuws | No Comments
Sinds de aanschaf van 3 splinternieuwe Volvo FM 430 vrachtwagens, is ons wagenpark uitgebreid naar 14 vrachtwagens.
83 meter lange windturbinebladen

83 meter lange windturbinebladen

| Nieuws | No Comments
In juli 2023 vond er met behulp van een konvooi vrachtwagens windturbinebladen vervoerd met een totale transportlengte van zo’n 95 meter per truck.

Leave a Reply