Skip to main content

Home » TMA Amsterdam: Hub voor Project Cargo

woensdag, 11 juli 2018

TMA AMSTERDAM: HUB VOOR PROJECT CARGO

In de IJmond vindt een spectaculaire ontwikkeling plaats die de Europese concurrentiepositie van de haven van Amsterdam de komende decennia moet waarborgen. Aannemerscombinatie OpenIJ werkt dag en nacht aan de bouw van de grootste zeesluis ter wereld. De sluis wordt maar liefst 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep.

Met de getij-onafhankelijke (en waterkerende) nieuwe sluis is de regio Amsterdam klaar voor de toekomst. Als 4e haven van Europa is een goede bereikbaarheid van essentieel belang. Vanaf 2021 kunnen de grootste zeeschepen 24/7 de haven bereiken, zodat Amsterdam meer cargo kan afhandelen en van 90 naar 125 miljoen ton goederen per jaar kan groeien.

Logistike operatie
De aannemers binnen het consortium hebben de belofte gedaan om Beverwijk en IJmuiden te ontzien van bouwverkeer. De wegen op het sluizencomplex zijn zo ingericht dat bouwverkeer niet mogelijk is. Derhalve dient al het bouwmateriaal over water aangevoerd te worden. Reinier Duijneveld van OpenIJ legt uit: “Voor een efficiënte logistiek waren we op zoek naar een centraal gelegen terminal met ruime (overdekte) opslagfaciliteiten. Vanaf dit logistiek centrum plaatsen we alles op pontons en varen we de bouwmaterialen naar het sluizeneiland.”

Na een rondje langs de velden kwam OpenIJ al snel terecht in het Westelijk havengebied van Amsterdam. Reinier vult aan: “Op basis van onze specifieke wensen bood TMA de beste full-service oplossing. Wij huren een terrein van 6 hectare met 400 meter aan de Alaskahaven. Alle materialen voor de zeesluis lopen via Amsterdam.”

Een solide samenwerking
TMA Amsterdam heeft de beschikking over een multi-purpose terminal en heeft de beschikking over gekwalificeerde vakmensen. Reinier: “wij voeren zelf de operatie op het terrein, maar werken nauw samen met de TMA-medewerkers. Zo huren wij de beveiliging, kranen en chauffeurs via TMA in. Het is prettig om een beroep te kunnen doen op het netwerk van TMA. Ze zijn een solide logistieke dienstverlener.

Zo vindt er elke dag een sterk staaltje logistiek plaats in de Amsterdamse haven. Via de RoRo voorziening rijden vrachtwagen de pontons op. Op dit moment handelen we 50 tot 60 trailers per dag af. We slaan ook goederen op het TMA terrein.

TMA Logistics

GERELATEERD NIEUWS

Uitgebreid wagenpark, TMA logistics, Uitbreiding wagenpark bij TMA Logistics

Uitbreiding wagenpark bij TMA Logistics

| Nieuws | No Comments
Sinds de aanschaf van 3 splinternieuwe Volvo FM 430 vrachtwagens, is ons wagenpark uitgebreid naar 14 vrachtwagens.
83 meter lange windturbinebladen

83 meter lange windturbinebladen

| Nieuws | No Comments
In juli 2023 vond er met behulp van een konvooi vrachtwagens windturbinebladen vervoerd met een totale transportlengte van zo’n 95 meter per truck.

Leave a Reply