Skip to main content

Home » SAMSKIP treinverbinding Melzo – Amsterdam

vrijdag, 26 oktober 2018

SAMSKIP TREINVERBINDING MELZO – AMSTERDAM

De trein vanuit Melzo, ten oosten van Milaan, komt binnenrijden op de 750 meter intermodale spoorlijn in de Holland Cargo Terminal (HCT) van TMA Logistics en rijdt nu 3 keer per week tussen de internationale stations. Deze treinverbinding werd officieel gelanceerd op 17 oktober j.l.

Naast het feit dat de vertraging van vrachtverkeer in toenemende mate het Europese wegvervoer beïnvloedt valt de aankomst van de trein in Amsterdam nauw samen met de Samskip-shortsea-vertrekken naar Hull, waardoor een naadloze mulitmodale optie wordt gecreërd om post-Brexit grenscontrole kwesties tot een minimum te beperken.

De nieuwe spoorverbinding is een aanvulling op zes keer per week treindiensten die Melzo en Rotterdam verbinden, die hun frequentie zullen handhaven om te kunnen coördineren met shortsea diensten die aansluiten op Britse havens (Tilbury, Hull en Grangemouth), Ierland, Noorwegen, Scandanavië en de Oostzee Staten.

Het toevoegen van railcapaciteit langs een belangrijke geüniformeerde vrachtroute toont aan dat Samskip zich inzet voor het verbeteren van de concurrentiepositie van zijn multimodaal aanbod in Groot-Britannië en Italië als de realiteit van Brexit benaderingen, aldus Samskip UK Trade Manager, David BesselingSamskip kan scherpe garanties afgeven door effectieve samenwerkingen met o.a. terminaloperators die zorgen voor snelle turn-around-times voor schepen, vrachtwagens en spoorwegdiensten. “Samskip biedt nu tien afvaarten per week die Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen verbinden met Hull” aldus de heer Besseling. “Het drie keer per week verbinden van de haven van Amsterdam met spoorwegdiensten van/ naar Italië zet een nieuwe pijler op de plank om onze snelle, kostenefficiënte en betrouwbare multimodale diensten tussen het vaste land en het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen.”

TMA Logistics

GERELATEERD NIEUWS

Uitgebreid wagenpark, TMA logistics, Uitbreiding wagenpark bij TMA Logistics

Uitbreiding wagenpark bij TMA Logistics

| Nieuws | No Comments
Sinds de aanschaf van 3 splinternieuwe Volvo FM 430 vrachtwagens, is ons wagenpark uitgebreid naar 14 vrachtwagens.
83 meter lange windturbinebladen

83 meter lange windturbinebladen

| Nieuws | No Comments
In juli 2023 vond er met behulp van een konvooi vrachtwagens windturbinebladen vervoerd met een totale transportlengte van zo’n 95 meter per truck.

Leave a Reply