Skip to main content

Home » TMA Velsen consolidatiehub voor 24 grote haspels

woensdag, 07 juli 2021

TMA VELSEN CONSOLIDATIEHUB VOOR 24 GROTE HASPELS

Begin juli voltrok zich een zware transportklus door Velsen-Noord. Vanaf onze terminal in Velsen werden 24 grote haspels met zeekabels voor Tennet, getransporteerd naar een werkterrein op Tata Steel. Het ging daarbij om een totaalgewicht van 583 ton.

Aanvankelijk was het plan om de transporten door de dorpskernen van Velsen-Noord en Wijk aan Zee te loodsen, maar Tennet vond dat die overlast de mensen bespaard zou moeten blijven. Volgens Tennet loopt het transport namelijk nu via de industriewegen Concordiastraat, Noordersluisweg, Staalhavenweg, Staalstraat, door de hoofdingang van Tata Steel aan de Breedbandweg naar het werkterrein van aannemer NRG. Elke haspel bevat zo rond een kilometer kabellengte, met een gewicht van zo’n 23 tot 27 ton per stuk.

Vertraging

De blokkade in het Suez-kanaal – eerder dit jaar – zorgde nog wel voor enige vertraging van de haspels. Enkele weken daarvoor werd de lading met een gewicht van 583 ton namelijk vanuit de haven van het Zuid-Koreaanse Busan naar Nederland verscheept. De zeekabels worden gebuikt voor de windparken op zee. In totaal komen er ter hoogte van Heemskerk vier aan land: twee voor windpark Hollandse Kust (noord) en twee voor Hollandse Kust (west Alpha). De kabels brengen de opgewekte windenergie aan land. Voorts wordt de energie via het transformatorstation in Wijk aan Zee en het hoogspanningsstation vlak bij de Bazaar (A9) verder het land ingevoerd.

* Dit artikel verscheen op de website van NH Nieuws
** De afbeelding in dit artikel is ter illustratie en zijn niet de uiteindelijke haspels

TMA Logistics

GERELATEERD NIEUWS

Uitgebreid wagenpark, TMA logistics, Uitbreiding wagenpark bij TMA Logistics

Uitbreiding wagenpark bij TMA Logistics

| Nieuws | No Comments
Sinds de aanschaf van 3 splinternieuwe Volvo FM 430 vrachtwagens, is ons wagenpark uitgebreid naar 14 vrachtwagens.
83 meter lange windturbinebladen

83 meter lange windturbinebladen

| Nieuws | No Comments
In juli 2023 vond er met behulp van een konvooi vrachtwagens windturbinebladen vervoerd met een totale transportlengte van zo’n 95 meter per truck.

Leave a Reply